Tőzegáfonya rendelése

A húgyúti fertőzések kezelése tőzegáfonyával

A húgyúti fertőzéseket leggyakrabban antibiotikumokkal kezelik és az orvos emellé bőséges folyadékfogyasztást is javasolt. De nem felejthetjük el megemlíteni a tőzegáfonyalé fontos szerepét sem a húgyúti fertőzések kezelésében. Az áfonyalé ugyan nem minden esetben gyógyíthatja meg e betegségeket, de sok esetben meggyorsítja a gyógyulási folyamatot és felerősíti az antibiotikumok hatását. Azonban fontos, hogy elmenjünk egy orvoshoz, ha valamilyen húgyúti fertőzés jelentkezik nálunk, hiszen komoly vesegyulladást eredményezhet a nem kezelt fertőzés. 
 

tőzegáfonya

Kezelés

A tőzegáfonya gátolhatja a húgyúti fertőzések kialakulását, de nem elegendő a fertőzés kezelésére. Proantocianidineket tartalmaz, melyek megakadályozzák, hogy a különböző baktériumok, különösen az E. colik a húgyutak felán megtapadjanak. Azonban ha a baktériumok nagyon szívósak, akkor a tőzegáfonya nem tud elég hatékony lenni, ilyen esetben egy 3-5 napos antibiotikumos kezelés szükségeltetik. Természetesen ekkor is fontos, hogy igyunk tőzegáfonyalevet, mivel a baktériumok koncentrációját csökkenti meggyorsítva ezzel a gyógyulási folyamatot. A tőzegáfonyalé arra is kiváló, hogy a húgyhólyag természetes baktériumflóráját megőrizze.
 

Előnyei

A megelőző kezelés, a tőzegáfonyalé rendszeres fogyasztása lényegesen olcsóbb, mint a vényköteles gyógyszereket kiváltani. Az áfonyalé fogyasztása képes leállítani a fertőzést még az elején, így csökkenti az antibiotikumokra való támaszkodás szükségességét.
 

Mennyisége és típusa

Azt sajnos még nem határozták meg pontosan, hogy mennyi áfonyalevet kell naponta fogyasztani, hogy megelőzzük a húgyúti fertőzések kialakulását. Viszont általában azt javasolják, hogy napi két pohár áfonyalé már igen hatékony eredményekkel szolgálhat. Nagyon fontos, hogy a cukormentes változatból fogyasszunk, mert a hozzáadott cukrot tartalmazó termékek hizlalóak és károsak.A pontos összeg áfonyalé inni, hogy megakadályozzák a UTI még nem határozták meg.

 

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!