A tőzegáfonya hatása a terhes nőkre

Az American Pregnacy Assotiation szerint csak Amerikában évente 6 millió nő esik teherbe. Ezért is fontos tájékoztatni ezeket a nőket, hogy mit egyenek és igyanak ahhoz, hogy a terhesség alatt megőrizzék egészségüket és a baba is biztonságban jöjjön a világra. A tőzegáfonyalé, ami nagy adag C-vitamint tartalmaz, egy igen egyszerű módja annak, hogy a terhes nők megfelelő hidratáltsági szintet érhessenek el és elkerülhessék a potenciálisan súlyos egészségügyi problémákat.

tőzegáfonya

Jellemzők

A tőzegáfonyalé olyan anyagokkal rendelkezik, melyek segítik a terhes nőket a hugyúti fertőzések kialakulásának megelőzésében, ami náluk fokozott veszéllyel áll fenn. Phyllis Balch táplálkozási tanácsadó szerint az áfonyalé hippursavat termel a vizeletben, ami elősegíti, hogy e savas atmoszférában a baktériumok elpusztuljanak. A tőzegáfonyalé ezenfelül a húgyhólyag belső falát sikamlóssá teszi, így megakadályozza, hogy a fertőzéseket okozó baktériumok megtapadhassanak itt.

Időtartam

A húgyúti fertőzések a terhes nőknél a legnagyobb valószínűséggel a 6. és 24. hét között alakulhatnak ki. Ez idő alatt a magzat gyorsan növekszik és kitolja az egyes szerveket megszokott helyükről. Ez a hólyag további nyomásához vezet, ami megakadályozza, hogy a vizelet kényelmesen távozhasson a hólyagból. Így a pangó vizeletben a baktériumok könnyen felszaporodhatnak és ezek húgyúti fertőzéseket okozhatnak. A tőzegáfonyalé fogyasztása ez idő alatt azonban nagyban csökkenti ennek veszélyét. Természetesen azt fontos tudni, hogy a húgyúti fertőzések súlyos vesegyulladáshoz is vezethetnek, így ha az áfonyalé fogyasztásával néhány nap alatt sem enyhülnek a tünetek, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz, aki antibiotikumot fog felírni.

Figyelmeztetés

Annak ellenére, hogy a tőzegáfonya számos jótékony hatással rendelkezik, ne vigyük túlzásba a fogyasztását, mivel a túl nagy mennyiségben fogyasztott tőzegáfonyalé oxálsav tartalma miatt növeli a vesekő kialakulásának kockázatát. Sőt nagyon fontos az is, hogy a tőzegáfonyalevet tisztán, a lehető legkevesebb édesítéssel fogyasszuk, mert csak így fejtheti ki pozitív hatásait.

Tőzegáfonya Extra 500mgtabletta 60db (BioCo)

-18% Tőzegáfonya Extra 500mg tabletta 60db (BioCo)

Mindazoknak, akik kiemelt figyelmet fordítanak a húgyutak egészségének megőrzésére. extra magas tőzegáfonya tartalom tablettánként

Ár: 3090 Ft
3790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!