Tőzegáfonya rendelése

A tőzegáfonyával történő méregtelenítés

A tőzegáfonya kevés vízzel hígítva igazán nagyszerű méregtelenítésre is. A tőzegáfonyás víz biztosítja a szervezet számára szükséges savakat, melyek fokozzák az emésztőenzimek működését, a bélmozgást és javítják az anyagcsere állapotát, írja az Amerikában igen népszerű Ann Louise Gitlemann táplálkozási szakértő Fast Track Detox Diet című könyvében. Az enzimek segítenek a szervezetnek megszabadulni a zsíros lerakódásoktól és a nyirokrendszer működését is javítják. A tőzegáfonyalé fokozza a máj működését is, így a méreganyagok gyorsabban távoznak a szervezetből. A májfunkció megfelelő működése tehát kulcsfontosságú a méregtelenítéshez, hiszen a máj a szervezet úgynevezett szűrűje és ha nem tudja feladatát megfelelően ellátni, akkor a szervezetünk túltelítődik mérgekkel, ami komoly betegségekhez is vezethet.

tőzegáfonya


Nagyon fontos, hogy mindig 100%-os tőzegáfonyalevet válasszunk ehhez a méregtelenítéshez. Ha az adott italra nincs ráírva, hogy 100%-os gyümölcslé, akkor valószínűleg, hogy más gyümölcslevet is kevertek hozzá, hogy az íze kevésbé savanykás legyen - pl. körtét, szőlőt, almát - ezzel még nincs is gond, de van olyan típus, amiben kukoricaszirup vagy hozzáadott cukor található. Ez utóbbiakat nagyban kerüljük el, mert csak hizlalnak és számos káros hatásuk is van emellett. Ha hígítva fogyasztjuk ezt a levet, akkor a vizet is érdemes desztillálni vagy felforralni, hogy az összes baktérium távozhasson belőle.


Érdemes reggel előre kikeverni a napi adag folyadékunkat, már reggel hígítsuk fel az összes elfogyasztani kívánt áfonyalevet, mert így biztosan meg fogjuk inni az egészet. A legjobb, ha 1 egység áfonyaléhez 7 egység vizet keverünk. Vagy 3 evőkanál sűrítmény is kerülhet 1 liter vízbe, ez a megoldás is nagyszerűen működőképes. Gittleman szerint e lé fogyasztásával akár 15 kilót is ledobhatunk magunkról, mivel ennyi méreg is felhalmozódhat a szervezetünkben.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!